20.9.08

Recursos per l'alumnat nouvingut

Avui uns quants recursos per l’alumnat nouvingut i l’ensenyament del català:

* Alumnat nouvingut. Recursos pel professorat, alumnes i família.

* Programacions de llengüa de l’aula d’acollida.

* Avaluació de llengüa d’aula d’acollida: comprensió oral (quadern de l’alumne), comprensió oral (instruccions d’aplicació), expressió oral (quadern de l’alumne), expressió oral (instruccions d’aplicació), comprensió lectora (quadern de l’alumne), comprensió lectora (instruccions d’aplicació), expressió escrita (quadern de l’alumne), expressió escrita (instruccions d’aplicació) i recollida de dades.

* Col·lecció de llibres digitals sobre “Llengua, immigració i ensenyament del Català”: àrab, xinès, romanès i ucraïnès. L’objectiu d’aquests llibres és proporcionar als mestres una idea general del funcionament de la gramàtica de la llengua dels alumnes per posteriorment poder ensenyar el català.

* Diccionari il·lustrat català - xinès

* Diccionari il·lustrat català - àrab

* Diccionari il·lustrat català - urdú

* Làmines d’imatges classificades per temes: els exteriors, els habitatges, els serveis i altres àrees d’interès.

* Frases d’ús corrent traduïdes en català, castellà, francès, anglès, italià, alemany, àrab i xinès.

* Materials per aprendre el català. Vocabulari i frases habituals classificades per categories: ens presentem, activitats quotidianes, al bar i al restaurant, família, el calendari, salut, anem a comprar i feines.

* Recull de converses senzilles sobre temes quotidians adreçat a persones d’origen xinès: les persones, els llocs, la casa i l’entorn, les hores i els dies, la feina, el mercat i les botigues, el menjar, els serveis, la salut i el lleure.

* Làmines d’imatges de “Viure a Catalunya”: la casa, la casa (sense text), la ciutat, la ciutat (sense text), el mercat i el supermercat, el mercat i el supermercat (sense text), el temps , el temps (sense text), la platja i el port, la platja i el port (sense text), la muntanya i el camp, la muntanya i el camp (sense text), els oficis, els oficis (sense text), els transports i els transports (sense text).

* Làmines i activitats de: la Festa Major, la platja i la granja.

* Activitats per treballar la classe i l’escola.

* Fitxes amb jocs per treballar el català de manera divertida: identificació personal i relacions familiars, ensenyament i educació, estats físics i anímics d’una persona, rutines diàries, temps lliure i entreteniment, habitatge i llocs de residència, compres, menjar i beure, viatges i trasllats i orientacions didàctiques i solucions.

* Diàlegs i exercicis online de l’edu365 per alumnes nouvinguts, i aquí teniu la guia didàctica.

* Jocs en català

* Catavolta, el joc del català. Què en saps de la situació actual del català? Posa’t a prova!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...